Punoittaako iho? onko se couperosaa

Couperosa iho tarkoittaa punaisuuteen taipuvaa ihoa. Tämä johtuu laajentuneista tai katkenneista hiusverisuonista ihon pinnalla. Punoitus esiintyy yleensä poskipäihin nenään nenänpieliin leukaan.

Usein iho tuntuu kuivalle ja voi olla jopa poltteleva tai pistelevä. Couperosa voi kehittyä ruusufinniksi, jolloin ihoon muodostuu märkiviä finnin oloisia paukamia. Ruusufinniin on olemassa lääkehoito voiteita, jos epäilet ruusufinniä kannattaa aina kääntyä lääkärin puoleen.

Couperosa on tyypillistä ohut ja herkkä ihoisille. Usein syy on ilmastossa ja ihon suojaamattomuudessa, myös perintö tekijät voivat vaikuttaa tähän. Joissain tapauksissa kyse voi olla pitkään jatkuneesta lääkevoiteen käytöstä.

Miten välttää couperosaa? vältä suonien jatkuvaa ”edestakas jumppaa”, eli lämpötilan radikaaleja muutoksia äkillisesti esim. saunasta lumihankeen tai avannosta saunaan, ihon paleltumista tai palamista. Suojaa ihosi, käytä aurinkovoidetta ja pakkasella mekaanista suojaa.

Mitä jos jo iho punoittaa? samat ohjeet pätee jo couperosa iholle, näin vältät tilanteen pahentumisen. Muista myös olla hellä ihollesi, voimakkaat kuorinnat tai mekaaniset rasitteet eivät sovi couperosasta kärsivälle iholle. Joten suojaa suojaa suojaa.

Meikki on punaisuutta piilottava mutta myös suojaava tekijä iholle. Punoittavan ihon kaveri on vihreä peitevoide. Käytä peitevoidetta kevyesti meikkivoiteen alla.

Olemassa on myös hiusverisuoni kapillaareja vahvistavia hoitoja joista on apua koti hoidon ja suojauksen lisäksi. Phytsin couperosa ihon hoito on tehokas punaisuuden vaalentaja, siihen kun lisätään kotiin mukaan phytsin couperosa kasvovoide saat varmasti tuloksi. Eikö olisikin mukavaa ei punoittava iho aamulla?

Varaa aika kasvohoitoon ja katsotaan millaista apua löydän just sun iholle.