Ne sisään kasvaneet karvat.....

Tämä on ongelma mistä monet kärsii, jotkut vain josku ja toiset taas jatkuvasti. Joten päätin tehdä pienen tieto pläjäyksen mitä itse olen lukenut ja vuosien varrella oppinut aiheesta.

Eli usein karvojen sisään kasvamiseen on syy (tässä pois luetaan hikirauhas tulehdus nimellä kulkeva iho sairaus) jos ihon päällimmäinen kerros on karvalle jostain syystä vaikea läpäistä se kasvaa ihon sisäälle.
Syitä voi olla kuiva iho, hankaus, itselle sopimaton karvojen poisto tapa, jatkuva hikoilu, rasvainen iho tai kuorinnan puute. Varmasti syitä on viellä paljon enemmän mutta perehdytään näihin muutaman tarkemmin.

Ihon pinnan tulisi olla kimmoisa ja joustava jotta karva pääsee kasvamaan ihon läpi. Intiimi alue esim sokeroinnin seurauksena on usein kuiva jos sitä ei kosteuta voiteilla, karva kerros suojaa alla olevaa ihoa ja pitää talia ja kosteutta ihossa, sen puuttuessa karvat kasvavat helposti ihon alle.
Myös jatkuva hikoilu, varsinkin päästessään kuivumaan iholle, kuivattaa ihoa.
Hiertävät ja hankaavat vaatteet katkovat karvoja ja voivat kasvamassa olevan karvan pakottaa ihon sisälle, jatkuva kireiden hoisujen käyttö voi aiheuttaa jalkoihin karvojen sisään kasvua.

No mitä tälle asille voi tehdä?Tärkeää tietenkin on ensin tunnistaa voiko ongelma johtua omasta toiminnasta vai onko se iholle ominaista.
Tärkeintä aina kaikessa hoidossa on voide, ja hyvä sellainen. Tähänkään en yhtä ainoaa oikeaa voi sanoa, muta voin suositella. Flown shea voi on oman kokemukseni mukaan paras vartalovoide iho ongelmiin, se kosteuttaa, hoitaa ja pehmittää, tukkimatta. Tietenkin jokaisen täytyy löytää itselle sopiva tuote, mutta tällä voi kokeilun aloittaa.
Seuraavana tuleekin puhtaus, iho on hyvä pitää puhtaana, mutta tässäkin voidaan mennä metsään. Liian voimakkaat pesuaineet tai pesu tottumukset vain vievät iholta sen omaa luonnollista suojaa ja aiheuttavat iho ongelmia. Eli katse pesu tappihin, onko pesu aineesi ihollesi sopivaa? Käytätkö liian kovaa pesu välinettä ihollesi? Ihon tulee suihkun jälkeen tuntua puhtaalle mutta jos tunnet vartalolla pesun jälkeen kiristävää tunnetta peset sen todennäköisesti liian voimakkaasti.
Kolmas asia on kuorinta. Kuorintaa on hyvä tehdä noin kerran viikkoon, tai hieman harvemmin, tai jos koet ettei se sovi ihollesi niin ei ollenkaan.
Kuorinnaksi riittää pesusieni, kuorinta kintaa tai mieto kuorinta tuote.
Kuorinnan jälkeen on tärkeää muitaa myös voide, kuorinta vie iholta sen lipidi (rasva vaippa) suojaa joten on tärkeää palauttaa kosteutta iholle.

Joskus öljyinen talinen iho tukkeutuu myös helposti muualtakin kuin kasvoilta, voi myös tukkeutuneen talirauhasen kanssa jäädä karva ihoon jumiin. Useimmille hyvä puhdistus ja kosteutus riittävät hoidoksi, mutta on ihmisiä jotka tarvitsevat viellä vähän enemmän. Tällöin kannattaa kääntyä kosmetologin tai vaikeissa tapauksissa (hikirauhas tukehdus, kipeät patit vaikeissa paikoissa) ihotauti lääkärin puoleen.Vaikeille tukkeumille voi käyttää aha happoja sisältäviä tuotteita, hapot auttavat pitämään ihon pinnan pehmeänä.


Eli yhteen vetona, vartalovoide käyttöön puhtaalle iholle suihkun jälkeen, kuorintaa silloin tällöin ja puhdistetaan ihoa mutta ei liikaa. Myös hautovat ja hankaavat vaatteet jätettäköön vain juhla käyttöön.


Tiesitkö että suurin osa kasvovesistä soveltuu myös vartalolle. Flown ruusu vedellä sumuttelee helposti lisä kosteutusta koiville.