LED-valoterapia

Tätä kirjoitusta osa onkin jo odottanut. Tällä kertaa käsitellään uutta laite hoitoa kasvojen alueella nimeltään LED-valoterapia. Valoterapia on kehitetty aikoinaan arpikudoksen hoitoon terveyden huoltoon, hoito muotoa on ollut saatavilla kauneuden hoidossa jo useamman kymmenen vuoden ajan.

Tarkoituksena on hoitaa ihon eri ongelmia aktivoimalla ihon eri toimintoja valon avulla. Valoterapia on täysin luonnonmukainen hoitomuoto, se ei tuota kipua tai vaadi palautumisaikaa hoidon jälkeen.
Hoito perustuu valoon ja sen erimittaisiin taajuuksiin, jotka tunkeutuvat eri ihokerroksiin. Soluja voidaan manipuloida iho kerroksissa jakautumaan tai tuottamaan kollageeniä ja elastaania.
Hoito soveltuu loistavasti rauhoittamaan uudistamaan ja stimuloimaan ihoa.

LED-valoterapialla voidaan hoitaa aknea, pigmenttimuutoksia, ruusufinniä, punaisuutta, pehmentää ihoa, poistaa tulehduksia, rauhoittaa, parantaa verenkiertoa, kiinteyttää, kirkastaa tai edistää ihon uusiutumista.
Valoterapia on siis hyvin monipuolinen hoitomuoto. Hoitolassani hoito tapahtuu valokaaren avulla, jonka alla asiakas makaa 15-45min, hoidon pituus määritellään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Viiden hoidon sarjana noin viikon välein toteutettuna saat hoidosta parhaan tuloksen. Jatko hoitona noin kuukauden välein.
Hoitoa ei suositella raskaana oleville, henkilöille joilla on hoidettavalla alueella syöpää tai akuutti sairaus. Suosittelen kysymään lääkäriltä varmistusta hoidon soveltuvuuteen jo sinulla on sydämentahdistin tai juuri tehty kirurginen toimenpide hoidettavalla alueella.

Laitteessani on kuusi erilaista valoa, punainen, sininen, vihreä, violetti, keltainen ja oranssi. Jokaisella värillä on oma pituutensa ja ne tunkeutuvat kukin eri ihokerrokseen, joten jokaisella on omanlaisensa vaikutus.
Punainen valo on nuorennus hoitoihin soveltuvin valo, se tunkeutuu syvimmälle ihoon, uudistaen ja lisäten kollageenin tuotantoa.
Sininen valo taas jää ihon pinnalle tuhoten akne bakteereja ja auttaen tulehduksiin.
Vihreällä valolla pystymme vaikuttamaan ihon pigmentti muutoksiin.

Itse olen huomannut valohoitojen ansiosta ihoni sävyn parantunee, joinain aamuina tuntuu ettei edes tarvitsisi meikki voidetta, vaikka enhän sitä muutenkaan yleensä käytä. Uskon että pidemmällä aikavälillä valohoidolla saan pidettyä ihoani paremmassa kunnossa vuodenajasta ja vaihtelevasta ilmastosta huolimatta.

Tämä hoito muoto käy myös piristävänä ja rentouttavana kokonaisuutena. Keltainen valo piristää ja auttaa väsymykseen. Saat rentoutua hiljaa muuten hämärässä hoitohuoneessa kuunnellen musiikkia keltaisen valon alla, ja 30min päästä nouset kuin uudelleen syntyneenä ja valmiina päivän haasteisiin.
Hoito sisältää kasvojen puhdistuksen valoterapian ja loppu voiteen. Tule kokeilemaan ja ihastu.