Kuorinta? osa2. Ikääntyvä iho

Koin tarpeelliseksi kirjoittaa lisäosan liittyen kuorintaan ja ikääntyvään ihoon.

Kuten tiedämme aurinko ja päihteet ovat pahimpia ihoamme vanhentavia tekijöitä. Joten auringolta suojautuminen on ihon nuorekkuuden ja terveyden säilyttämiseksi hyvin tärkeää. Niin fyysisellä suojalla esim vaatteilla kuin myös auringolta suojaavalla kosmetiikalla. Mutta ei nyt keskitytä tähän asiaan suoranaisesti.
Moni varmasti jo tietää kuinka vanhenevaa ihoa tulee hoitaa, suojaamalla mutta myös kosteuttamalla. Kosteus on tärkeä osa ihon kimmoisana ja joustavana pysymiselle. Kun iho on kimmoisa ja joustava pienet juonteet tasoittuvat ja ilmeiden aiheuttamat hetkelliset rypistymiset suoristuu helpommin.

Mutta mitä tapahtuu kun ihoa on kosteutettu ja hoidettu, ikääkin jo on ja tyvisolukerroksen toiminta on hidastunut. Silloin ihommehan ei kuoriudu siihen tahtiin kuin se kuoriutuisi jos pintasolukkoa ei pitäisi hyvässä kunnossa. On myös mahdollista että ihoon jää puhdistuksesta huolimatta kemikaaleja ja iho alkaa samentua, osa miettii tässä vaiheessa ettei tämä ihon hoito rutiini nyt ihan toimi.
Tässä kohtaa kuvioihin astuu kuorinta, kuorintahan stimuloi tyvisolukerroksen toimintaa. Ikääntynyt iho usein hyötyy parhaiten entsymaattisista kuorinnoista joissa pintasolukkoa pehmennetään jotta se irtoaa helpommin. Entsymaatit hajottavat solun rakennetta ja solu kuin itsestään lähtee irti. Rakeiset hankaavat kuorinnat sopivat tapauksissa kun iho on öljyinen ja jo paksuuntunut ilmasto tai elintapojen myötä.
Kuorinnan jälkeen on hyvä muistaa taas jatkaa ihon kosteutusta ja suojaamista, uusi ihon pinta on aina alttiimpi ympäristön vaikutuksille.

Kun ihossa on jo selkeitä ikääntymisen tuomia merkkejä vahvemmalla kuorinnalla juonteita saadaan madallettua ja uudistettua ihoa tehokkaammin nopeammin. Tällöin kannattaa kokeilla esim timanttihiontaa. Hionta noin kolmen viiva viiden hoidon sarjana noin kahden viikon välein toteutettuna tekee ihmeitä. Tähän kun lisää Phytsin uuden multi-vita hoidon ja kotihoito tuotteet, saa muutamassa kuukaudessa kuin uuden ihon.
Kannattaa tulla kokeilemaan.