Kuivaiho?

Kuiva iho? Milloin iho on kuiva? Miksi iho on kuiva ja no mitä sille sitten tekisi? Näitä asioita olisi tarkoitus pohtia tässä joulun alla. 

Ihon kuivuminen johtuu yleensä kosteuden puutteesta, ylläri ylläri. Kosteuden puute voi taas johtua ihon lipidikalvon, eli rasvakalvon puutteesta, suojan puuttumisesta, kuivasta sisä ja ulkoilmasta, huonosta sisäisestä kosteutuksesta, ihosairauksista, liiallisesta puhdistamisesta, hormooni toiminnasta,  vääränlaisista hoitotuotteista, lista on varmaan aika loputon.

Suomessa talviaikaan kylmä ja kuiva ilma yhdistettynä lämpimään ja kuivaan sisäilmaan aiheuttaa aika monelle meistä ihon kuivumista. Taas kun aurinko alkaa paistaa ja lämpötila nousta ei ihokaan ole niin kuiva.

Kuiva iho aiheuttaa ennen aikaista vanhenemista, koska kuivuessaan ihon kimmoisuus vähenee jolloin pienien juonteiden palautuminen häiriintyy. Myös osalle kuivaiho aiheuttaa ihan ihottuman tapaisia länttejä iholle, myös kiristys ja punoitus muutenkin inhottava tunne iholla voi johtua kuivuudesta. Iho on elimistömme suurin elin ja sen tehtävä on suojata meitä, joten on tärkeää huolehtia ihosta.

 

Vinkkejä kuivan ihon hoitoon:

Vaihda puhdistustuote kevyempään, esim emulsiomaiset putsarit ovat selvästi pienempi rasite ihon omalle rasvasuojalle, kuin esim isa geeli putsareista.

Kuori maltilla. Kuivaa ihoa ei kannata kuoria ainakaan ilman suunnitelmaa mitä on tekemässä.

Vaihda yövoide päivävoiteeksi. Tämä on aika helppo vinkki, mutta myös esim ihan tuhdimman kasvovoiteen hankinta voi olla näin joulukuussa hyvä asia.

Käytä kasvoöljyjä voiteen päällä. Eli öljyllä voit tehdä ekstra suojan voiteen päälle, öljy päällimmäisenä hoitotuotteena tekee keinotekoisen öljykalvon tuotteiden päälle ja estää niiden haihtumisen iholta.

LDB on uusi sarja hoitolalla, sarja tulee ranskasta ja on luonnonkosmetiikkaa. Sarja sisältää erilaisia puhdistustuotteita, hoitovoiteita ja aurinkotuotteet. Tuote sarja on hyvin siedetty ja sopii suurelta osin niin perheen pienimmistä jo vanhenevalle iholle.

LDB korjaava hoitovoide on edullinen ja koko perheelle sopiva hoitovoide joka auttaa ihoa uudistamaan itseään, jolloin kuivuus vähenee selvästi. Tätä on hoitolalla saatavilla ja on sopiva valinta joka iholle. Toinen hyvä valinta on Phytsin kosteuttava ja suojaava kasvovoide jota myös löytyy hyllystä hoitolalta. 

Joskus tuntuu ettei mikään riitä ja kotikonstit loppuu kesken, kuivat läntit ja hilseilevä iho lisättynä tunteeseen ettei mikään enää imeydy, tällöin varaisin ajan kasvohoitoon. Phytsin tasapainottava kuivan ihon hoito sopii hyvin kuivan ihon ensiavuksi, myös herkän ihon hoito Phytsin valikoimasta on oiva valinta varsinkin jos iho on herkkä tai yrttiset tuoksut ei ole ihan sun juttu. Voit aina myös valita palvelun sopiva hoito katsotaan paikanpäällä, tällöin yhdessä keskustellen mietitään mikä hoito sopii parahiten sinulle.

 

Eli kosteutta lisää iholle niin ulkoisesti kuin sisäisesti, ja muussakin kuin glögi muodossa.

Tervetuloa myös hoitolalle