Kasvojenhoito rutiinini, tänä kesänä

Minulta kysytään aina välillä miten hoidan omia kasvojani tai ihoani, usein joudun toteamaan olevani todella laiska omassa ihon hoidossani. Tiedän paljon mitä iholle kuuluisi tehdä ja välillä vitsailenkin, jos noudatat kaikkia ohjeitani, illalla vietät hoito ruriinien parissa kaksi tuntia ja aamulla tunnin. Harvalla meistä siihen on oikeasti aikaa.
Mutta ajattelin tänään kertoa teille miten hoidin ihoani suurimpana osana päivistä tänä kesänä.

Aloitetaan illasta, koska koen sen olevan oleellisin osa kasvojen hoitoa. Yön aikana ihomme uudistuu joten miksi ei antaa sille hyvää lähtökohtaa siihen.

Aina kannattaa alottaa puhdistuksesta, itse käytin Flown hunaja maito saippuapalaa, se poistaa tehokkaasti kaiken hien ja lian kasvoilta, kuitenkaan kuivattamatta ihoani liikaa. Suihkussa vaahdotan kasvoni (ja korvan taustat) hyvin, jonka jälkeen huuhtelu reilulla vedellä.

Suihkun jälkeen kuivaan ihon ja annan sen yleinsä hetken jäähtyä.

Seuraavana vuoroon astuu kolmi vaiheinen kasvojen kosteutus.Aloitan kasvovedellä, sumutan sen hyvin kasvoille. Käytin Flown kamonilla propiootto kasvovettä, tuoksu ei ollut mikään mieltä ylentävä, mutta tulokset päätä huimaavia.

Kun iho on viellä hieman kostea kasvovedestä levitän Fiinin kaura sheavoi voiteen kasvoille, sheavoi tuo kasvoille suojaa ja kosteutusta, kaura rauhoittaa. Fiinin voiteet ovat mukavan tuhteja ja toimivat itselleni hyvin yövoiteena, voi olla että tulen käyttämään tätä jopa päivä voiteena talvella.

Lopuksi viellä hieron kasvoihin hetken Flown ruusunmarja öljyä. Öljy viimeisenä ihon hoidossa lukitsee kosteutta ihoon ja tuo lisä suojaa.
Ruusunmarja öljy on noussut lähes kultti maineeseen ihon hoidossa. Sen vaikutukset on moninaiset runsaan omega kolme rasvahappojen, E-vitamiinin ja tranretinolihappojen takia. Se hoitaa moninaisia iho ongelmia ja sopii kosteuttamiseen, kirkastamiseen ja tasapainotukseen iholle.
Tämän olenkin huomannut toimivan hyvin niin kuivuuteen kuin jatkuviin ihotulehduksiin kaulan alueella, johtuen partakarvoista ja niiden poistosta.

Tästä päästäänkin siihen mitä tapahtui aamulaa.Aamu on minulle haastavaa aikaa, käynnistyminen kestää ja haluaisin nukkua viimeisetkin minuutit mitä kello antaa myöden. Joten skippaan vesi puhdistuksen ja siirryn suoraan kasvoveteen, sumutan kamomilla propiootti kasvovettä reilusti kasvoilleni ja kaulalle. Kostutetulla vanulapulla pyyhin hyvin yön hiet ja imeytymättömät öljyt iholtani. Toistan tämän vaiheen yhdestä kolmeen kertaan riippuen tarpeesta.

Suoraan tämän jälkeen levitän kasvoilleni flown mustikka kasvovoiteen. Voide on kevyempi kuin Fiinin kaura sheavoi, joten sen päälle voisi levittää helposti vaikka meikki voiteen. Mutta kuten moni on huomannut en ole tainnut meikata kesän aikana kertaakaan, lähinnä kuumuuden takia.

Tässä taisi lyhykäisyydessään olla kasvojeni hoito toimet mitä olen kesän aikana suorittanut.
Toivottavasti tämä toi ideoita omaan ihon hoitoosi ja kiitos plogini lukemisesta.
Kaikki käyttämäni tuotteet löytyy myös verkkokaupastani ja hoitolalta, tervetuloa ostoksille.