Miksi valita luonnonkosmetiikka?

Miksi valita luonnonkosmetiikka?


Useimmat luonnonkosmetiikka tuotteet on viljelty ja tuotettu ekologisesti luontoa ja ympäristöä ajatellen, niin myös Phyt's, Flow ja Fiini joita verkkokaupasta ja hoitolalta löydät.
Jos valitse vielä tuotteen joka on tehty suomessa suomalaisen yrityksen toimesta tiedät tukevasi työtä suomessa.
Suomalaiset yritykset usein pyrkivät valitsemaan raakaaineensa suomesta, mutta joitan ainesosia on tietenkin mahdotonta tuottaa täällä pohjoisessa. Luonnonkosmetiikassa toimivat vaikuttavina aineina luonnosta saatavat öljyt, kasviperäiset vitamiinit ja mikrobit. Joillain raakasineilla voi olla monia hyödyllisä vaikutuksia iholla, usein luonnonkosmetiikka sisältää multivaikutteisia ainesosia joista yksittäisessä synteettisessä ainesosassa vain haaveillaan. Esim shea voi on monivaikutteinen ja auttaa monen kuivan ihon ongelmiin, ja samalla on niin siedetty ja turvallinen että sitä voi jopa käyttää vauvoille.

Luonnonkosmetiikalla voit pienentää saamaasi kemikaali kuormaa ja jopa hiilijalan jälkeäsi. Valitsemalla myös luonnonmukaisia kodihoidon tuotteita voit vaikuttaa paljonkin luontoon päätyviin kemikaaleihin ja mikro muoveihin. Osa kemikaaleista voi myös kerrostua ja kertyä ihoon ja elimistöön, luonnonkosmetiikassa tätä ongelmaa harvoin on. Elimistöön kertyessään erilaiset kemikaalit voivat aiheuttaa allergiaa ja herkistymistä.

Osa varsinkin halvemmista syntettisistä kosmetiikka tuotteista vain meikkaa ihoa, jolloin aikaan saadaan hetkellinen sileyden tunne. Luonnonkosmetiikka perustuu vaikuttaviin aineisiin joita käyttämällä saadaan aikaan tuloksia, purkin loppuessa saavutettu hoito hyöty voi säilyä vielä pitkäänkin.
Aidon luonnonkosmetiikan hajuaineet tulevat luonnosta, tällöin myös osa hajuherkistä voi käyttää luonnonkosmetiikkaa ja nauttia miedoista tai halutessaan voimakkaista aidoista tuoksuista. Luonnonkosmetiikkaa löytyy myös hajuttomana.

Kuluttajan tulee olla tarkkana koska luonnonkosmetiikasta ei suoranaisesti ole määritelty rajaa milloin tuotetta voi sanoa luonnonkosmetiikaksi, parhaiten tiedon löytää aina tuotteen inci listaan paneutumalla, ja erilaisten sertifikaattien avulla. Tämä tietenkin voi olla monelle haastavaa ja tuottaa harmaita hiuksia mikä raaka aine on luonnonmukainen ja mikä ei. Itse tarkastan verkkokauppaani ottamat tuotteet tarkkaan ja pyrin pitämään saatavilla tuotteita jotka ovat 100% luonnonkosmetiikkaa ja selkeästi tuomaan sen esille jos tuote sisältää jotain muuta.


https://incihaku.fi/ sivuilta voit tarkastaa hyvin mitä milläkin inci listan sanalla tarkoitetaan. Flow tuotteissa on kaupassa myös ilmoitettu erikseen raakaaineen luomu viljelystä.

Joskus erilaiset allergiat ja herkkyydet voivat estää joidenkin kosmetiikka tuotteiden käytön, tämä tietenkin pätee niin synteettiseen kuin luonnonmukaiseen kosmetiikkaan. Joskus allergiat tai iho ongelmat ovat sen verran vaikea tasoisia ettei lähes mikään kosmetiikka sovi iholle, tällöin tietenkin on syytä pysyä apteekin tarjoamien herkälle iholle suunnattujen tuotteiden käyttäjänä. Näissä usein ainesosat ovat vain ihon pintaan jääviä suojaavia ja ihon pintaa pehmittäviä, jolloin ärsytys reaktiot ovat vähäisiä.

Luonnonkosmetiikka on siis enemmän kuin kokeilemisen arvoista, tulokset ja teho voivat yllättää erittäin positiivisesti. Tässäkin pätee asia kaikki ei sovi kaikille, jokainen iho on yksilö, mutta joskus jos astuu omien kaavojensa ulkopuolelle ja uskaltaa kokeilla voi löytää jotain uutta.