Antioksidantit ihon hoidossa

Usein tuotteiden mainos lauseissa lukee sisältää antioksidantteja, mutta mitä ihmeitä ne ovat ja miksi ne ovat hyväksi sinulle.

Antioksidantit ovat hapettumista estäviä aineita, eli niillä voidaan estää toisen aineen hapettuminen. Elimistössämme ne tasapainottavat esim stressin aikaan saamia muutoksia ja pitävät meidät terveinä, ja taistelevat solujen ikääntymistä vastaan. Iholla tees esim estävät talin hapettumisen, joka vähentää mustapäiden syntymistä.

No mistä niitä sitten saa?
Antioksidantteja on luonnostaan kehon soluissa erilaisina entsyymeinä. Muita antioksidantteja keho ei itse tuota, eli ne on saatava ravinnosta. Esimerkkeinä näistä antioksidanteista ovat C-vitamiini ja E-vitamiini sekä mineraalit seleeni, kupari ja sinkki.

Hyviä ruoka aineitä antioksidanttien saantiin ovat marjat, hedelmät, pähkinät, vihannekset ja mausteet.
Pohjoisen marjat sisältävät runsaasti antioksidantteja, joten niitä kannattaakin popsia usein ja paljon.
Talvis aikaan ja jo aikaisin syksyllä voi olla hyvä syödä ravintolisiä jos muuten ei koe saavansa kaikkia välttämättömiä ravintoaineita. Kuitenkin on hyvä muistaa etteivät ne korvaa monipuolista ruokavaliota.

Entäs sitten se iho?
Iholla myös nimensä mukaisesti antioksidantit raistelevat hapettumista vastaan joka tosiaan tekee musta päistä mustia ja aiheuttaa muutenkin ihon ennen aikaista vanhenemista.
Tässä kohtaa luonnonkosmetiikka on erityisen oiva valinta, suurin osa luonnonkosmetiikasta on peräisin suoraan kasveista ja kasvien öljyistä jotka ovat täynnä antioksidantteja.

Luonnonkosmetiikasta voit hyvin valita ihotyypillesi sopivan tuote kokonaisuuden ja tietää että samalla taistelet hapettumisen tuomia ongelmia vastaan. Flown ihanat kasvovedet ja öljyt ovat pakattu täyteen näitä ominaisuuksia, ja Phytsiltä löydät anti polution hoidon joka on juuri täsmä hoitoa hapettumista vastaan.

Ja muistetaan että iholla tuote toimii parhaiten, joten kasvojen hoito rutiinit aamuin illoin ovat tärkeässä osassa ihon hoidossa. Kallis hieno tuote toimii iholla ei hyllyllä.

Toivottavasti tämä avarsi taas tietouttasi kosmetiikasta, jos sinulle tulee mieleen jokin aihe josta haluat minun kirjoittavan otan mielelläni aihe ehdotuksia vastaan.